Algemeen
De hoogwaardige oppervlakken van een keuken zijn in principe gemakkelijk schoon te maken. Voor waardebehoud en jarenlange levensduur van uw nieuwe keuken moet u deze regelmatig, maar nog belangrijker, op de juiste manier onderhouden. Neem daarom de volgende onderhoudsadviezen in acht:
Gebruik uitsluitend milde, in water oplosbare, huishoudelijke reinigingsproducten, die volgens de productinformatie uitdrukkelijk geschikt zijn voor het reinigen van keukens.
Gebruik over het algemeen geen oplossingsmiddel- en alcoholhoudende substanties.
Gebruik in geen geval een glasreiniger. Glasreinigers bevatten oplosmiddelhoudende stoffen!
Gebruik geen bijtende, chemische middelen of schurende schoonmaakmiddelen ongeacht of u nu een keuken met hoogglanzende fronten of met supermatte fronten hebt gekocht. Ook schuurpoeier, staalwol of krabbers vernielen het oppervlak zodanig dat herstel niet meer mogelijk is.
Gebruik een zachte, niet pluizende doek, een zeem of een spons. Gebruik geen microvezeldoekjes of vlekverwijderaars. Deze bevatten vaak fijne slijpdeeltjes die krassen op het oppervlak kunnen achterlaten.
Verwijder verontreinigingen altijd zo snel mogelijk. Pas ontstane vlekken verwijdert u bij voorkeur direct: de vlekken worden dan makkelijker en meestal volledig verwijderd. Gebruik nooit een stoomreiniger of stromend water uit een slang!
Wrijf alle oppervlakken na reiniging altijd goed droog. Vermijd te vochtige oppervlakken door gebruik van te vochtige doeken of dampvorming die ontstaat tijdens of na het koken. Houd alle vlakken altijd droog! Stilstaand water en andere vloeistoffen kunnen blijvende schade veroorzaken!